Israelul a atacat obiective din Fâşia Gaza, în replică la cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014

Forţele israeliene au efectuat zeci de raiduri aeriene în Fâşia Gaza, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, după un atac masiv cu rachete şi mortiere lansat din regiunea palestiniană, revendicat de mişcările militante Hamas şi Jihadul Islamic, informează site-ul postului CNN.

11898 afișări
Imaginea articolului Israelul a atacat obiective din Fâşia Gaza, în replică la cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014

Israelul a atacat obiective din Fâşia Gaza, în replică la cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014

Autorităţile militare de la Tel Aviv au anunţat că au lansat peste 35 de raiduri aeriene ce au vizat poziţii ale Hamas şi Jihadul Islamic, în replică la ceea ce Israelul a catalogat ca fiind cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014.

Statele Unite au cerut convocarea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, în urma bombardamentului efectuat de militanţii din Fâşia Gaza către obiective militare ale Israelului.

Autorităţile de la Tel Aviv au comunicat că trei militari israelieni au fost răniţi, unul dintre aceştia suferind răni moderate, în urma bombardamentului, revendicat de mişcările militante Hamas şi Jihadul Islamic.

Israelul a transmis că aviaţia sa a atacat ţinte militare ale militanţilor, inclusiv sedii ale grupărilor islamiste, depozite de muniţie, centre de producţie de armament. Până în acest moment nu există informaţii că raidurile aeriene ar fi cauzat victime.

Autorităţile de la Tel Aviv au identificat mişcarea militantă Jihadul Islamic drept responsabilă pentru bombardamentul de marţi, susţinând că gruparea este finanţată de Iran şi a folosit muniţie produsă de Iran pentru a ataca Israelul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici