Israelul a atacat poziţii militare din Siria, după ce o rachetă siriană a explodat în aproprierea unui complex nuclear din Israel

  • O rachetă lansată din Siria a căzut în centrul Israelului, în apropierea unui complex nuclear
  • În replică, Israelul a atacat poziţii militare din Siria
  • Atacul lansat din Siria intervine în contextul tensiunilor dintre Israel şi Iran
972 afișări
Imaginea articolului Israelul a atacat poziţii militare din Siria, după ce o rachetă siriană a explodat în aproprierea unui complex nuclear din Israel

Israelul a atacat poziţii militare din Siria, după ce o rachetă siriană a explodat în aproprierea unui complex nuclear din Israel

Armata israeliană a atacat, joi, poziţii militare din Siria ca ripostă la un atac cu rachetă produs în cursul dimineţii în apropierea complexului nuclear de la Dimona, informează site-ul Ynetnews.com şi cotidianul Times of Israel.

CITEŞTE AICI Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear

Atacul asupra Israelului este unul dintre cele mai grave incidente din ultimii ani şi sugerează implicarea Iranului.

Armata israeliană susţine că racheta, lansată joi dimineaţă din zona Înălţimilor Golan, a vizat de fapt un avion militar israelian, nu în mod direct complexul nuclear de la Dimona. Racheta nu a atins complexul nuclear, căzând în Deşertul Negev, la o distanţă de circa 30 de kilometri de uzina atomică.

"A fost depistată o rachetă sol-aer lansată de pe teritoriul sirian spre teritoriul israelian; racheta a căzut în Deşertul Negev", a comunicat Armata israeliană.

Sistemele antiaeriene israeliene s-au activat pentru interceptarea rachetei, dar nu este clar dacă interceptarea s-a produs. Incidentul nu s-a soldat cu victime.

În replică, aviaţia militară israeliană a atacat sisteme de artilerie din Siria. Patru militari sirieni au fost răniţi.

Incidentul intervine după o explozie suspectă produsă marţi în incinta unui complex militar din centrul Israelului. Deflagraţia a avut loc într-un complex militar situat în apropierea oraşului israelian Ramla. Nu au fost raportate victime. Explozia s-a produs într-un complex în care sunt fabricate rachete pentru armata israeliană, inclusiv piese ale sistemelor antiaeriene Arrow 4. Compania de stat Tomer, activă în industria apărării din Israel, susţine că a fost vorba de un "test controlat", desfăşurat "fără incidente anormale". Totuşi, explozia nu fusese anunţată în avans.

Oficiali de rang înalt din cadrul Ministerului israelian al Apărării investighează incidentul.

Cele două incidente produse în Israel intervin după atacul care a vizat recent complexul nuclear iranian Natanz, atribuit Israelului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici