Israelul a decis suspendarea negocierilor cu palestinienii. Reacţia Palestinei

Israelul a decis suspendarea negocierilor de pace cu palestinienii ca reacţie la acordul de reconciliere interpalestinian, anunţă Biroul premierului Benjamin Netanyahu, citat de AFP.

613 afișări
Imaginea articolului Israelul a decis suspendarea negocierilor cu palestinienii. Reacţia Palestinei

Benjamin Netanyahu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul israelian a decis în unanimitate că nu poate purta negocieri cu un Executiv palestinian din care face parte Hamas, o organizaţie teroristă care vrea distrugerea Israelului", a comunicat Biroul premierului israelian.

Mişcarea islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, a semnat miercuri un acord de reconciliere cu Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP), condusă de Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene.

Premierul Benjamin Netanyahu consideră că atitudinea Autorităţii Palestiniene distruge speranţele de pace.

"Acordul între Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei şi Hamas omoară speranţele de pace", a declarat Netanyahu pentru postul NBC.

"Este un imens pas înapoi", a subliniat Netanyahu.

Autoritatea Palestiniană are în vedere "toate opţiunile" pentru a răspunde hotărârii Israelului

Conducerea Autorităţii Palestiniene va analiza "toate opţiunile" pentru a răspunde hotărârii Israelului de suspendare a negocierilor de pace, anunţă negociatorul palestinian Saeb Erakat, citat de AFP.

"În momentul de faţă, pentru palestinieni prioritatea este reconcilierea şi unitatea naţională", a declarat Erakat.

Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP), care a semnat miercuri un acord de reconciliere cu mişcarea islamistă Hamas, va organiza o reuniune, sâmbătă şi duminică, la Ramallah, sub autoritatea preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Printre opţiunile avute în vedere se numără aderarea la noi tratate şi organizaţii internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici