Israelul a efectuat atacuri aeriene împotriva unor poziţii ale trupelor guvernamentale din Siria ca răspuns la proiectilele trase din această ţară

Forţele armate israeliene au anunţat că au lansat raiduri aeriene împotriva unor poziţii ale trupelor guvernamentale din Siria de unde au fost trase proiectile care au căzut pe teritoriul Israelului, însă o sursă din cadrul forţelor siriene a transmis că atacul s-a soldat cu decesul unor civili.

17408 afișări
Imaginea articolului Israelul a efectuat atacuri aeriene împotriva unor poziţii ale trupelor guvernamentale din Siria ca răspuns la proiectilele trase din această ţară

Israelul a efectuat atacuri aeriene împotriva unor poziţii ale trupelor guvernamentale din Siria ca răspuns la proiectilele trase din această ţară

Rebelii sirieni, care cuprind şi facţiuni islamiste, au lansat un asalt asupra forţelor guvernamentale din provincia Quneitra, care se învecinează cu zona din platoul Golan controlată de Israel, potrivit mass-mediei de stat din Siria şi Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Israelul a comunicat că a lansat atacuri aeriene asupra poziţiilor din care au fost lansate zece proiectile care au căzut pe teritoriul Israelului, vizând şi două tancuri ale armatei siriene.

Forţele militare israeliene au făcut public un material video al atacurilor şi au catalogat acţiunea Siriei drept o încălcare inacceptabilă a suveranităţii Israelului.

O sursă din cadrul Armatei siriene a comunicat că rachetele israeliene au lovit o clădire rezidenţială, provocând mai multe decese şi pagube materiale. Sursa nu a menţionat proiectilele trase din Siria spre Israel, afirmând că atacul israelian a fost efectuat în sprijinul rebelilor islamişti.

Israelul a atacat de mai multe ori poziţiile forţelor armatei siriene şi ale grupării militante Hezbollah, care luptă alături de trupele guvernamentale ale regimului de la Damasc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici