Israelul a început construirea unei noi colonii în Cisiordania

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat startul lucrărilor la o nouă colonie în Cisiordania, în contextul în care Statele Unite încearcă să relanseze negocierile de pace între Israel şi palestinieni, informează site-ul postului France 24.

1020 afișări
Imaginea articolului Israelul a început construirea unei noi colonii în Cisiordania

Israelul a început construirea unei noi colonii în Cisiordania

"Astăzi (marţi, n.red.), aşa cum am promis, au început lucrările pentru dezvoltarea unei noi aşezări pentru coloniştii de la Amona", a transmis Netanyahu pe Twitter.

Aşezarea Amichai, în nord-vestul regiunii Cisiordania, ar urma să fie locuită de aproximativ 40 de familii evacuate din colonia Amona după ce justiţia israeliană a decis că locuinţele lor au fost construite în mod ilegal pe terenuri private palestiniene.

Aceasta este prima nouă colonie evreiască construită în Cisiordania după circa 25 de ani.

"După zeci de ani, am privilegiul de a fi prim-ministrul care construieşte o nouă aşezare în Iudeea şi Samaria", se mai afirmă într-un mesaj postat pe Twitter de Netanyahu, folosind termenul biblic pentru Cisiordania.

Anunţul premierului israelian vine la o zi după ce Jason Greenblatt, reprezentantul special al preşedintelui american Donald Trump, a sosit pentru discuţii în legătură cu relansarea negocierilor de pace.

Coloniile evreieşti din Cisiordania, inclusiv zona de est a Ierusalimului, sunt ilegale în conformitate cu legislaţia internaţională şi sunt considerate drept obstacole majore în calea păcii între Israel şi palestinieni.

Preşedintele Trump a cerut autorităţilor israeliene să stăvilească activităţile de colonizare în Cisiordania pentru a crea un mediu favorabil negocierilor de pace.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici