Israelul afirmă că Iron Dome doboară 97% din rachetele din Gaza

Sistemul de interceptare israelian Iron Dome a doborât 97% din rachetele palestiniene pe care le-a atacat în timpul luptelor din Gaza din weekend, a declarat armata, o îmbunătăţire a performanţei sistemului susţinut de SUA, scrie Reuters.

2005 afișări
Imaginea articolului Israelul afirmă că Iron Dome doboară 97% din rachetele din Gaza

Hepta

Lansat pentru prima dată în 2011, Iron Dome - care lansează rachete ghidate pentru a lovi în aer rachete cu rază scurtă de acţiune - a fost evaluat ca având un succes de 85% de către oficialii israelieni şi americani din domeniul apărării. Procentul a crescut la 90% în timpul unui război din Gaza din 2012.

Fabricat de compania de stat Rafael Advanced Defense Systems Ltd., cu sprijinul firmei americane Raytheon Technologies Corp., Iron Dome este conceput pentru a economisi rachete interceptoare costisitoare, atacând doar rachetele care se află pe o traiectorie care urmează să lovească zone populate.

Sistemul a interceptat 97% dintre acestea în timpul unei intensificări a luptelor cu militanţii palestinieni ai Jihadului Islamic în Gaza începând de vineri, a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene, descriind-o ca fiind cea mai bună performanţă de până acum.

"Ne îmbunătăţim capacităţile tot timpul", a declarat purtătorul de cuvânt.

Jihadul islamic a lansat 580 de rachete asupra Israelului până duminică dimineaţa, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că aproximativ 20% au căzut în Gaza, în timp ce restul au ajuns până la periferia Tel Avivului şi a Ierusalimului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
iron dome,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici