Israelul ameninţă din nou Iranul cu războiul: Timpul a expirat pentru că ei continuă să construiască bomba atomică

Preşedintele Israelului, Shimon Peres, avertizează că "timpul Iranului a expirat" şi că actuala situaţie, în care regimul islamist de la Teheran continuă programul nuclear, "poate conduce la un război", conform unui interviu acordat CNN.

1073 afișări
Imaginea articolului Israelul ameninţă din nou Iranul cu războiul: Timpul a expirat pentru că ei continuă să construiască bomba atomică

Shimon Peres, preşedintele Israelului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat dacă discuţiile organizate la Moscova pe tema programului nuclear iranian pot oferi rezultate, Peres a răspuns: "Nu sunt sigur că vor fi rezultate, din două motive. În primul rând, poporul iranian nu este suficient de serios. În al doilea rând, ei cred că pot sabota coaliţia construită de preşedintele Barack Obama. Iranul reprezintă un pericol real".

"Cred că timpul a expirat pentru că ei continuă să construiască bomba atomică. Continuă să facă lucruri care intră în contradicţie cu prevederile ONU. Construiesc arme nucleare şi fac provocări. Timpul Iranului începe să expire", a avertizat Peres, citat de CNN.

Statele occidentale suspectează că Iranul încearcă să fabrice arme atomice sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

Israelul a sugerat în mai multe rânduri că ar putea lansa raiduri aeriene asupra instalaţiilor nucleare iraniene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici