Israelul ameninţă Iranul: Cei care cred că pot distruge Israelul se vor confrunta cu puterea armatei noastre

Şeful Statului Major al armatei israeliene, generalul Benny Gantz, i-a avertizat miercuri seară "pe cei care cred că pot eradica Israelul", făcând aluzie la Iran, pe care l-a ameninţat că "va suporta greutatea puterii militare" a Israelului.

2265 afișări
Imaginea articolului Israelul ameninţă Iranul: Cei care cred că pot distruge Israelul se vor confrunta cu puterea armatei noastre

Benny Gantz, şeful Statului Major israelian (Imagine: mediafax Foto/AFP)

"Cei care cred că pot distruge Israelul şi care iau decizii în sensul acesta se vor confrunta cu puterea armatei israeliene", a declarat generalul Benny Gantz, potrivit unui comunicat militar.

Gantz a adăugat, adresându-se Teheranului, că ameninţările cu care se confruntă "Israelul şi locuitorii săi" sunt "rezultatul unei evaluări eronate a armatei israeliene şi a capacităţilor acesteia".

"În lumina acestor ameninţări, avem pregătită la frontierele noastre o armată din care fac parte cei mai curajoşi militari şi comandanţi din lume", a avertizat şeful Statului Major, în timpul unei ceremonii de omagiu pentru militarii căzuţi la datorie din brigada de elită "Golani".

Aceste declaraţii au survenit într-un climat febril în Israel, întreţinut de unele declaraţii ale oficialilor politici şi ale unor analişti, pro sau contra unui atac militar israelian împotriva Iranului, cu sau fără ajutorul Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici