Israelul anunţă uciderea a 16 lideri islamişti din Fâşia Gaza, printre care şi comandantul oraşului Gaza. Bilanţul urcă la 53 de morţi

  • Autorităţile din Israel anunţă uciderea a 16 lideri islamişti din Fâşia Gaza.
  • Bilanţul raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza a ajuns la 53 de morţi şi 320 de răniţi.
  • În Israel, bilanţul atacurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza este de şase morţi şi peste 120 de răniţi.
1646 afișări
Imaginea articolului Israelul anunţă uciderea a 16 lideri islamişti din Fâşia Gaza, printre care şi comandantul oraşului Gaza. Bilanţul urcă la 53 de morţi

Foto: Profimedia

Autorităţile israeliene au anunţat, miercuri, uciderea a 16 lideri ai grupurilor islamiste din Fâşia Gaza, astfel că bilanţul raidurilor aeriene efectuate pe teritoriul palestinian a ajuns la 53 de morţi.
 
Potrivit Serviciului israelian pentru Securitate Internă (Shin Bet), şase lideri ai mişcării islamiste Hamas au fost ucişi miercuri. Printre aceştia se numără Bassem Issa, comandantul filialei Hamas din oraşul Gaza. Mişcarea islamistă Hamas a confirmat moartea lui Bassem Issa.
 
"În plus, au fost omorâţi zece lideri operaţionali din diviziile de cercetare şi producţie de armament ale Hamas", a transmis Shin Bet, potrivit cotidianului Times of Israel.
 
Bilanţul raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza a ajuns la 53 de morţi şi 320 de răniţi. Separat, în Cisiordania, doi militanţi palestinieni au fost ucişi în confruntări cu serviciile de securitate israeliene.
 
"Acesta este începutul. Îi vom lovi aşa cum nici nu visau că va fi vreodată posibil", a declarat premierul în funcţie al Israelului, Bejnamin Netanyahu, citat de agenţia Reuters.
 
În Israel, bilanţul celor peste 1.000 de atacuri cu rachete lansate din Fâşia Gaza a ajuns la şase morţi şi peste 120 de răniţi.
 
Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, a vorbit miercuri cu omologii săi din Germania, Austria şi Bulgaria, precum şi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Reuven Rivlin a acuzat Iranul că susţine grupurile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic, active în principal în Fâşia Gaza.
 
"Examinăm şi riscurile din nord, unde este un alt grup intermediar susţinut de Iran, Hezbollah", a afirmat Reuven Rivlin. Mişcarea islamistă şiită Hezbollah este activă în sudul Libanului, dar are combatanţi şi în Siria, unde oferă susţinere Administraţiei Bashar Al-Assad. "Ne vom apăra cetăţenii în orice mod necesar, nu vom sta să ne uităm în timp ce suntem atacaţi", a declarat Reuven Rivlin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici