Israelul, dispus să elibereze 980 de deţinuţi palestinieni în schimbul lui Gilad Shalit

Israelul este dispus să elibereze 980 de deţinuţi palestinieni în schimbul soldatului Gilad Shalit, deţinut de peste trei ani în Fâşia Gaza, a anunţat duminică postul public de radio israelian.

16 afișări
Imaginea articolului Israelul, dispus să elibereze 980 de deţinuţi palestinieni în schimbul lui Gilad Shalit

Gilad Shalit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul unei audieri la Curtea Supremă, Procurorul de Stat a precizat pentru prima dată numărul de deţinuţi palestinieni care ar putea fi eliberaţi în cadrul unui eventual acord de schimb cu mişcarea islamistă Hamas, a adăugat postul de radio.

El a precizat că 450 de deţinuţi vor fi aleşi de Hamas, care îl deţine pe Gilad Shalit, în timp ce Israelul va determina lista celorlalţi 530 de deţinuţi, potrivit aceleiaşi surse.

Militarul israelian Gilad Shalit, în vârstă de 23 de ani, care are şi cetăţenie franceză, a fost capturat la 25 iunie 2006 la graniţa cu Fâşia Gaza de către un comando palestinian care face parte din Hamas, grupare ce controlează regiunea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici