Israelul pare să confirme atacurile cu rachete asupra unor poziţii din Siria, soldate cu opt morţi

Guvernul Yair Lapid a părut să confirme, vineri, informaţiile din presa siriană privind atacuri cu rachete efectuate asupra unor poziţii militare, inclusiv iraniene, de la periferia capitalei Siriei, Damasc.

5905 afișări
Imaginea articolului Israelul pare să confirme atacurile cu rachete asupra unor poziţii din Siria, soldate cu opt morţi

"(...) Statul Israel, armata israeliană au efectuat operaţiuni în Siria în cursul nopţii. Continuăm să ne apărăm interesele", a afirmat vineri după-amiază Nachman Shai, ministrul israelian pentru Afacerile Diasporei, citat de postul de televiziune Channel 2 şi de cotidianul Maariv.

Potrivit unor surse militare israeliene, în atacurile cu rachete au fost vizate poziţii militare de la periferia Damascului, inclusiv o bază aeriană, şi centre de spionaj ale Iranului.

Cel puţin opt persoane au fost ucise în urma unor atacuri cu rachete atribuite Israelului care au vizat poziţii militare iraniene situate la periferia capitalei Siriei, Damasc, informează presa siriană, citată de site-ul Ynetnews.com şi de cotidianul The Jerusalem Post.

Conform organizaţiei Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), atacurile cu rachete au fost lansate în cursul nopţii de joi spre vineri din zone israeliene ale Podişului Golan. Artileria antiaeriană siriană a fost activată şi a reuşit să doboare unele rachete. Cel puţin opt persoane au fost ucise în atacuri. "Surse locale au raportat că numărul persoanelor ucise în atacurile israeliene asupra poziţiilor militare de la periferia Damascului se ridică la opt. Victimele sunt trei persoane care au naţionalităţi străine, doi combatanţi ai mişcării libaneze Hezbollah ucişi într-un atelier de fabricare a dronelor iraniene din zona Sayeda Zeinab şi trei militari sirieni care gestionau baterii antiaeriene în zona bazei Al-Mazzah", anunţă Organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), într-un comunicat postat pe site-ul propriu. Alte şapte persoane au fost rănite în bombardamente. Bilanţul furnizat iniţial de OSDO era de şase morţi.

Surse citate de cotidianul The Jerusalem Post afirmă că au fost vizate poziţii ale Gardienilor Revoluţiei din Iran, inclusiv un depozit de armament. Victimele sunt combatanţi proiranieni şi militari sirieni.

Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente. Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu pe această temă.

Israelul efectuează frecvent bombardamente în Siria, vizând în principal poziţii militare iraniene sau transporturi de armament destinate organizaţiei fundamentaliste şiite Hezbollah. Iranul şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah au trimis combatanţi în Siria pentru a ajuta Administraţia Bashar Al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

Ministerul sirian al Afacerilor Externe a anunţat vineri după-amiază că trimis două sesizări Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite în legătură cu atacurile israeliene, conform agenţiei de ştiri SANA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici