Israelul respinge propunerea Franţei de relansare a negocierilor dintre palestinieni şi israelieni

Israelul şi-a exprimat în mod formal opoziţia faţă de propunerea Franţei de a relansa negocierile dintre palestinieni şi israelieni, se arată într-un comunicat transmis joi de biroul premierului israelian şi citat de Reuters online.

549 afișări
Imaginea articolului Israelul respinge propunerea Franţei de relansare a negocierilor dintre palestinieni şi israelieni

Israelul respinge propunerea Franţei de relansare a negocierilor dintre palestinieni şi israelieni

"Israelul îşi menţine poziţia că cea mai bună metodă pentru a soluţiona conflictul (...) este prin negocieri bilaterale, directe", se mai afirmă în comunicatul transmis de biroul prim-ministrului israelian, Benjamin Netanyahu.

În urmă cu o saptămână, Franţa a anunţat că plănuieşte să organizeze o conferinţă la Paris, pe 30 mai, pentru a relansa negocierile dintre palestinieni şi israelieni până la finalul acestui an.

La discuţiile programate la finalul lunii mai ar putea să includă reprezentanţi ai Cvartetului pentru Orientul Mijlociu (Statele Unite, Rusia, Uniunea Europeană şi Naţiunile Unite), Ligii Arabe, Consiliului de Securitate al ONU şi alte aproximativ 20 de state.

Pe lista invitaţilor nu se află oficiali israelieni sau palestinieni, însă autorităţile palestiniene au salutat iniţiativa Franţei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici