Israelul şi SUA au soluţionat problema coloniilor, susţine Netanyahu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, i-a spus omologului său spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, că negocierile dintre Israel şi Statele Unite pe tema construcţiei în coloniile din Cisiordania au luat sfârşit, informează cotidianul Haaretz.

80 afișări
Imaginea articolului Israelul şi SUA au soluţionat problema coloniilor, susţine Netanyahu

Israelul şi SUA au soluţionat problema coloniilor, susţine Netanyahu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am soluţionat cu americanii problema colonizărilor", i-a spus Netanyahu omologului spaniol.

"Nu pot spune mai multe. Dacă doriţi să aflaţi mai multe detalii, întrebaţi la Washington", a adăugat premierul israelian.

Nu este clar ce a vrut să spună Netanyahu şi care sunt detaliile "soluţiei", însă este pentru prima dată când premierul israelian afirmă că problema coloniilor, care constituie principala cauză a divergenţelor dintre administraţia Barack Obama şi Israel, a fost rezolvată.

Potrivit unor surse de la Ierusalim, Netanyahu a menţionat această temă după ce reprezentanţii săi, Mike Herzog şi Yitzhak Molcho, au ajuns la înţelegeri în cadrul discuţiilor purtate săptămâna trecută la Washington.

Zapatero i-a vorbit lui Netanyahu despre vizita sa de la Casa Albă, cu două zile înainte de a sosi la Ierusalim.

El a spus că este obsedat de Obama, că nu va mai exista niciodată o altă ocazie ca un om care susţine aceleaşi valori ca el să ajungă preşedinte şi că toată lumea trebuie să-l ajute să pună în practică această viziune.

Netanyahu i-a răspuns lui Zapatero, afirmând că este dispus să înceapă negocierile cu palestinienii fără niciun fel de condiţii preliminare. "Ar trebui deja ca palestinienii să negocieze cu noi", a afirmat premierul israelian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici