Israelul testează cu succes un nou sistem antirachetă

Oficiali din domeniul apărării din Israel şi Statele Unite au efectuat cu succes cel de-al doilea test de interceptare a unor rachete cu rază scurtă de acţiune cu ajutorul unui nou sistem de apărare, a anunţat miercuri Ministerul israelian al Apărării.

249 afișări
Imaginea articolului Israelul testează cu succes un nou sistem antirachetă

Israelul testează cu succes un nou sistem antirachetă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Testul, desfăşurat de Organizaţia israeliană de apărare antirachetă şi Agenţia americană de apărare antirachetă, a fost efectuat cu sistemul de interceptare Praştia lui David (DSWS), afirmă ministerul într-un comunicat.

Testul, cel de-al doilea al acestui sistem, a fost efectuat în sudul Israelului, adaugă textul.

Primul test de acest tip a avut loc în noiembrie 2012, la câteva zile după încheierea unui armistiţiu care a pus capăt unei perioade de opt luni de luptă între Israel şi activişti palestinieni din Gaza.

În acea săptămână, au fost lansate peste 1.000 de rachete împotriva Israelului, multe dintre ele fiind interceptate de un alt sistem de apărare, Iron Dome, care este capabil să neutralizeze barajul de rachete din Gaza cu rază de acţiune scurtă şi medie.

Israelul dispune şi de sistemul Arrow II, conceput pentru a neutraliza rachetele balistice cu rază lungă de acţiune, în special iraniene şi siriene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici