Israelul va construi 430 de locuinţe pentru colonişti în Cisiordania, anunţă un ONG

Israelul va construi 430 de noi locuinţe pentru colonişti în Cisiordania ocupată, continuând să sfideze o largă condamnare internaţională a colonizării, a anunţat vineri o organizaţie israeiană care se opune acestei politici.

131 afișări
Imaginea articolului Israelul va construi 430 de locuinţe pentru colonişti în Cisiordania, anunţă un ONG

Israelul va construi 430 de locuinţe pentru colonişti în Cisiordania, anunţă un ONG

Autorităţile israeliene au publicat vineri licitaţii pentru extinderea coloniilor deja existente în patru puncte ale Cisiordaniei ocupate, a declarat pentru AFP Daniel Seidemann, directorului Observatorului împotriva colonizării Terrestrial Jerusalem.

"Se deschid ecluzele colonizării", a spus el, exprimându-şi îngrijorarea faţă de posibile noi anunţuri cu privire la crearea unor noi colonii, în contextul electoral de dinaintea alegerilor legislative israeliene anticipate prevăzute la 17 martie.

Aceste licitaţii sunt lansate într-o atmosferă de tensiuni puternice între Israel şi Palestina care, exasperată, a cerut aderarea la Curtea Penală Internaţională (CPI), cu scopul de a obţine judecarea liderilor israelieni pentru crime de război.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici