Israelul va elimina cerinţa de a purta măşti în aer liber. Ţara are una dintre cele mai de succes campanii de vaccinare

Israelul va ridica cerinţa de a purta măşti în aer liber, începând de duminică, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Yuli Edelstein, adăugând că l-a însărcinat pe directorul general al ministerului, Chezy Levy, să semneze o directivă în acest sens, relatează JPost.

1533 afișări
Imaginea articolului Israelul va elimina cerinţa de a purta măşti în aer liber. Ţara are una dintre cele mai de succes campanii de vaccinare

Israelul va elimina cerinţa de a purta măşti în aer liber. Ţara are una dintre cele mai de succes campaniei de vaccinare

Miscarea fusese în discuţie de câteva săptămâni, dar autorităţile au decis să aştepte până la sfârşitul sărbătorilor naţionale Yom Hazikaron şi Yom Haatzmaut, temându-se că sărbătorile fără mască ar putea duce la o creştere a cazurilor

„Ştim că purtarea măştilor în aer liber nu este la fel de eficientă ca şi în interior", a declarat dr. Eyal Leshem, directorul Centrului pentru Medicină şi Boli Tropicale de la Centrul Medical Sheba, săptămâna trecută pentru The Jerusalem Post.

„Mai mult, vedem că mulţi oameni nu mai poartă de fapt măşti. Prin urmare, în acest moment, cu un număr redus de cazuri şi cu o majoritate a populaţiei vaccinate, ar avea sens din perspectiva epidemiologică şi a sănătăţii publice să ridicam cerinţa”, a adăugat dr. Eyal Leshem.

Israelul are în prezent doar 3.000 de cazuri active, în comparaţie cu câteva zeci de mii săptămâna trecută.

„Nivelul deceselor este foarte scăzut datorită campaniei noastre de vaccinare de succes şi, astfel, putem uşura restricţiile", a declarat dr. Eyal Leshem. 

Măştile vor rămâne obligatorii în spaţiile publice închise. Tot duminică, sistemul de învăţământ va relua funcţionarea integrală după peste un an. Toţi copiii se vor întoarce să înveţe în sălile lor de clasă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici