Israelul va prezenta la Moscova concluziile cu privire la doborârea avionului rusesc din Siria

Şeful forţelor antiaeriene ale Israelului, Amikam Norkin, va prezenta joi la Moscova concluziile legate de incidentul în care un avion militar rus a fost doborât pe coasta Siriei, a anunţat armata israeliană, potrivit Reuters.

604 afișări
Imaginea articolului Israelul va prezenta la Moscova concluziile cu privire la doborârea avionului rusesc din Siria

Israelul va prezenta la Moscova concluziile cu privire la doborârea avionului rusesc din Siria

Israelul a acuzat, marţi, Siria, spunând că bateriile sale antiaerian "au tras la întâmplare" şi nu au reuşit să se asigure dacă vreun avion rusesc era în aer.

Armata a spus că generalul-maior Amikam Norkin şi alţi ofiţeri superiori vor "prezenta raportul de situaţie al evenimentului cu privire la toate aspectele, inclusiv informaţiile pre-misiune şi concluziile anchetei IDF (Forţele de Apărare a Israelului)".

Incidentul iniţial a părut să provoace fricţiunea între două ţări care sprijină părţi opuse în războiul civil din Siria, iar şeful ministerului apărării de la Moscova acuză Israelul că provoacă indirect.

Dar preşedintele Vladimir Putin, care a vorbit marţi cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, l-a numit apoi "un lanţ de evenimente tragice", deşi a adăugat că Rusia trebuie să "ajungă la fondul a ceea ce s-a întâmplat".

Armata israeliană a declarat marţi că avioanele sale de luptă au vizat o instalaţie siriană pe care a spus că va transfera arme către Hezbollah în numele Iranului şi că atunci când avionul a fost doborât, avioanele israeliene "se aflau deja în spaţiul aerian israelian".

Netanyahu a afirmat că forţele siriene au fost de vină şi au oferit Rusiei "toate informaţiile necesare" pentru a investiga incidentul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici