VIDEO Italia a fost cuprinsă de un val de proteste violente

  • De la Milano la Palermo, italienii din domeniul HoReCa au ieşit în stradă ca să protesteze împotriva restricţiilor.
  • Manifestaţiile au degenerat în acte de violenţă soldate cu răniţi şi arestări.
  • La Torino protestatarii au distrus vitrinele magazinelor de lux pe care, apoi, le-au jefuit.
15475 afișări

Decretul privind închiderea restaurantelor şi barurilor la ora 18.00 a stârnit proteste violente luni noaptea. Sute de oameni au ieşit în stradă la Milano, Trieste, Ferrara, Torino, Napoli şi Palermo pentru a cere guvernului condus de premierul Giuseppe Conte, ridicarea restricţiilor privind activităţile din domeniul HoReCa.

În cele şase oraşe s-au înregistrat tensiuni între forţele de ordine şi manifestanţi. Patru persoane au fost reţinute pentru provocare de violenţă după ce au aruncat cu petarde şi sticle molotov în forţele de ordine.

Un poliţist a fost rănit la Milano în timpul scenelor de gherila urbană. La Torino, manifestanţii au spart vitrinele magazinelor Gucci, Hermes, Geox şi Apple şi pe care le-au jefuit.

Napoli iese în stradă pentru a patra oară, consecutiv. Localnicii se împotrivesc carantinei regionale care îi obligă să stea în casă între 23 şi 5 dimineaţa. La Palermo, mai mulţi manifestanţi au bruscat o echipă de jurnalişti ai televiziunii naţionale italiene, RAI Sicilia. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici