Video Italia a identificat principalele reguli care trebuie respectate pentru a putea ieşi din carantină

  • După ieşirea din carntină, regulile ar urma să se aplice din 4 mai, în Italia
  • În magazinele mai mici de 40 de metri pătraţi va avea voie doar un singur client
  • Clienţii vor fi obligaţi să poarte măşti şi mănuşi de protecţie
23077 afișări
 
Cum o să-ţi trăieşti viaţa după ieşirea din carantină? Ne întrebăm toţi în aceste momente. Italia, ţara eruropeană cu cei mai mulţi morţi din cauza coronavirusului, speră să poată ridica măsurile de carantină pe 3 mai. O parte din regulile discutate acum la Roma sunt următoarele:
 
Igienă, igienă, igienă.
După redeschidere, magazinele şi birourile vor trebui să rescpecte reguli stricte de igienă. În spaţiile publice sistemele de ventilaţie trebuie curăţate, iar operaţiunile de dezinfectare trebuie să aibă loc de două ori pe zi.  
 
Gelul dezinfectant
Fiecare cameră trebuie să fie dotată cu gel dezinfectant la intrare: în birouri, dispenserul trebuie amplasat lângă tastatură. În spaţiile publice şi magazine, lângă gelul stă lângă casa de marcat.
 
Mănuşile de unică folosinţă. 
Cei care ies la cumpărături trebuie să poarte mănuşi de unică folosinţă din latex şi măşti. La fel şi cei care lucrează cu publicul.
 
Câte unul în magazine.
Clienţii intră pe rând în spaţiile mai mici de 40 de metri pătraţi, în timp ce în spaţiile mai mari, numărul clienţilor oate să fie egal cu cel al angajaţilor prezenţi în acel moment.
 
Fără înfrumuseţare şi în barurui doar cu programare
Saloanele de cosmetică şi coafor, barurile, pub-urile vor fi printre ultimele care vor redeschide. Odata ce vor primi permisiunea, vor lucra numai pe bază de programare. Restaurantele vor amplasa mesele la distnaţa de 2 metri una de alta, iar chelnerii vor trebui să stea la un metru de clienţi. 
 
Cum vom călători
Călătoriile cu autobuzul, tramvaiul şi metroul. Se va permite călătoria doar dacă sunt locuri pe scaune şi nu toate scaunele pot fi ocupate.
 
Fără săruturi şi îmbrăţisări
Interzicerea contactului social în spaţiile publice va rămâne în vigoare. Fără săruturi de rămas bun şi fără îmbrăţişări. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici