Video Italia are şi veşti bune. Rata de transmitere a coronavirusului a scăzut, iar autorităţile au anunţat cel mai mic număr de cazuri noi din ultimele săptămâni

  • Rata de transmitere a virusului a scăzut de la 3,3 la 1, iar autorităţile speră ca vârful epidemiei să fi fost atins
  • Autorităţile au anunţat şi cel mai mic număr de cazuri noi din ultimele trei săptămâni, anume 3.599
  • Italia rămâne însă ţara cu cele mai multe decese din lume provocate de COVID-19, bilanţul atingînd 16.523
1712 afișări

Italia are şi veşti bune. S-a reuşit limitarea transmiterii virusului. Autorităţile anunţă că rata de reproducere a scăzut la 1, ceea ce înseamnă că un bolnav infectează o singură persoană şi nu mai mult de  3, ca până acum. 

Scopul este acum ca rata să scadă sub 1, ceea ce va face ca epidemia să dispară treptat. Iar tendinţa se vede şi în cifre. Pentru prima dată, din 17 martie, numărul cazurilor noi de coronavirus a scăzut sub 4.000.

Este rezultatul măsurilor de carantină, impuse în urmă cu o lună în peninsulă, anunţă specialiştii, care estimează că distanţarea socială a salvat până acum 30.000 de vieţi în Italia. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici