Video Italia ia în calcul repornirea economiei. Se va întâmpla, treptat, după Paşte

  • Italia vrea să repornească, treptat, activităţile economice, după Paştele catolic
  • Primele deschise vor fi afacerile mici, cu un singur angajat, precum tâmplăriile sau cizmăriile
  • Activitatea economică va fi reluată dacă se menţine curba descendentă a numărului de infectări
3463 afișări

Italia începe să-şi revină, treptat, din şocul în care a aruncat-o pandemia de coronavirus. Sunt încă mulţi oameni care mor răpuşi de COVID-19, dar la fel de importantă precum combaterea bolii este şi repornirea economiei. Iar guvernul de acolo lucrează şi pe acest plan. Vrea să redeschidă încet activităţile comerciale, iar asta urmează să se întâmple în aproximativ o săptămână, după Paştele catolic.

„Cu siguranţă, va trebui să programăm ieşirea treptată (n.red: din criză) şi reluarea activităţii, luând în calcul faptul că virusul va circula printre noi. Deci, reluarea activităţii va trebui să fie coordonată şi protejată”, spune Pierpaolo Sileri, ministrul adjunct al Sănătăţii

Să nu crezi că totul va reporni deodată. Se păstrează munca de acasă, acolo unde e posibil. Vor putea ridica obloanele frizeriile şi afacerile cu un singur angajat, precum cizmăriile, tapiţeriile sau tâmplăriile.

Decizia Guvernului de la Roma vine după mai multe zile în care numărul cazurilor a scăzut semnificativ. Au fost puţin peste 4.000 de noi îmbolnăviri zilnic, faţă de 5 – 6.000 cu o săptămână înainte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici