Italia înăspreşte din nou restricţiile anti-COVID

Italia înăspreşte din nou restricţiile pentru combaterea pandemiei din cauza numărului crescut de cazuri, desemnând duminică trei zone drept zone roşii, a declarat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza.

6929 afișări
Imaginea articolului Italia înăspreşte din nou restricţiile anti-COVID

Italia înăspreşte din nou restricţiile anti-COVID

În noile zone roşii - Lombardia, Sicilia şi provincia autonomă Bolzano - oamenilor li s-a impus să nu iasă din case cu excepţia muncii, a cumpărăturilor sau a altor motive urgente, conform dpa.

Cea mai mare parte a Italiei a fost clasificată ca zonă portocalie, ceea ce înseamnă că locuitorii sunt îndemnaţi să nu părăsească oraşul sau oraşul, iar magazinele - cu excepţia supermarketurilor - barurile şi restaurantele trebuie să închidă.

Guvernul a înăsprit anterior criteriile pentru clasificarea zonelor.

Noile reguli înseamnă că 70% din sectorul gastronomic italian este închis din nou, potrivit asociaţiei agricole Coldiretti, după ce magazinele au fost lăsate să se redeschidă pentru o scurtă perioadă după sărbători.

Reprezentanţii Coldiretti au declarat că restricţiile au afectat puternic întregul sector agricol şi alimentar şi a cerut subvenţii pentru salvarea locurilor de muncă şi protejarea economiei.

Regulile mai stricte vin în timp ce autorităţile au înregistrat vineri 16.000 de noi infecţii şi 477 de decese cauzate de virus.
În ciuda restricţiilor mai dure, muzeele şi expoziţiile din unele regiuni sunt permise să se deschidă din nou de luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici