Italia înregistrează 54 de decese din cauza gripei A H1N1

Şase noi decese din cauza gripei A H1N1, toate survenite în rândul unor persoane care sufereau deja de alte boli grave, au fost anunţate sâmbătă în Italia, ridicând la 54 de morţi bilanţul epidemiei în peninsulă, a anunţat agenţia Ansa.

31 afișări
Imaginea articolului Italia înregistrează 54 de decese din cauza gripei A H1N1

Italia înregistrează 54 de decese din cauza gripei A H1N1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Campania, regiunea din jurul oraşului Neapole, continuă să fie teritoriul cel mai afectat de virus în Italia, cu patru decese din cele şase înregistrate sâmbătă şi cu 22 de victime în total.

Gripa A H1N1 a provocat primele victime în Piemont (nord), unde o pensionară în vârstă de 67 de ani a decedat la Novara, şi în Umbria (centru), unde o femeie în vârstă de 48 de ani, cu grave probleme respiratorii, a murit vineri.

Italia are un program de vaccinare, care ar trebui să acopere 40 la sută din populaţie până în 2010.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici