Italia intră în 2019 cu un buget aprobat, după presiunile venite din partea CE

Italia va intra în 2019 cu un buget aprobat şi cu unele modificări, potrivit proiectului aprobat în Parlament şi asta după ce timp de mai multe săptămâni au fost tensiuni pe pieţele financiare, iar Comisia Europeană a respins de două ori bugetul, transmite Bloomberg.

223 afișări
Imaginea articolului Italia intră în 2019 cu un buget aprobat, după presiunile venite din partea CE

Italia intră în 2019 cu un buget aprobat, după presiunile venite din partea CE

Parlamentul italian a votat bugetul la limită, cu două zile înainte de finalul de an. Totodată, forul a reconfirmat încrederea în guvernul lui Giuseppe Conti.

Pentru prima dată, Comisia Europeană a trimis la revizuire bugetul Italiei de două ori în acest an, pe motiv că nu respectă regulile europene.

În cazul în care Italia nu va reduce cheltuielile publice, aceasta riscă sancţiuni grave, având în vedere datoria de 130% din PIB.

Pentru a obţine acordul UE, Executivul de la Roma a redus ţinta deficitului bugetar de la 2,4% din PIB, la 2,04%, notează Reuters.

Totodată, Guvernul a tăiat de la capitolul investiţii şi majorează unele impozite, fiind menţinute măsurile anunţate deja: reducerea vârstei de pensionare şi introducerea venitului minim garantat.

Alte măsuri includ reduceri de impozite pentru persoanele care desfăşoară activităţi independente, impozite mai mari pe bănci, societăţi de asigurări şi companii de jocuri de noroc şi o amnistiere parţială care permite persoanelor cu venituri scăzute să soluţioneze litigii fiscale pe care le au cu autorităţile prin plata unei sume limitate.

Deşi iniţial era prognozată o creştere economică de 1,5%, Guvernul s-a văzut nevoit să reducă ţinta la 1%.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici