Italia, problema în pandemie. Datoria publică urcă la 156% din PIB în 2021

  • Italia se pregăteşte să îşi ridice ţinta de deficit bugetar pentru acest an şi pentru anul viitor
  • Datoria publică ar putea urca la aproximativ 156% din PIB în 2021, din cauza crizei coronavirusului, au declarat vineri două surse guvernamentale pentru Reuters.
  • DEF va viza un deficit de 7% din PIB anul viitor, comparativ cu o proiecţie anterioară de 5,7% stabilită în aprilie, au spus sursele citate.
448 afișări
Imaginea articolului Italia, problema în pandemie.  Datoria publică urcă la 156% din PIB în 2021

Italia, problema în pandemie. Datoria publică urcă la 156% din PIB în 2021

Trezoreria va ridica ţinta pentru deficitul din 2020 la aproximativ 12,8% din produsul intern brut faţă de obiectivul stabilit în urmă cu o lună de 11,9%. Datoria din 2020 ar trebui să reprezinte 160% din PIB, în creştere faţă de estimarea anterioară, de 157,6%.

Noile estimări, care urmează să fie stabilite pe măsură ce discuţiile continuă în coaliţia de guvernământ, vor fi publicate săptămâna viitoare în Documentul economic şi financiar al Trezoreriei (DEF), care formează cadrul bugetar pentru 2021.

DEF va viza un deficit de 7% din PIB anul viitor, comparativ cu o proiecţie anterioară de 5,7% stabilită în aprilie, au spus sursele citate.

Italia a aprobat împrumuturi suplimentare de 100 de miliarde de euro în acest an, în efortul de a limita daunele făcute de COVID-19 asupra economiei sale, aflată acum în cea mai gravă recesiune de după cel de-al doilea război mondial.

DEF va prognoza o contracţie de 9% a PIB-ului anul acesta, au spus sursele, faţă de -8% stabilit în aprilie.

PIB va creşte cu 6% în 2021, guvernul aşteptând ca o serie de măsuri finanţate de Fondul de redresare al Uniunii Europene să stimuleze producţia economică.

Roma va primi aproximativ 209 miliarde de euro până în 2023 în împrumuturi ieftine şi subvenţii din Fond, concepute pentru a ajuta naţiunile UE cele mai afectate de COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
italia,
deficite,
datorie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici