Video Italia revine la muncă. Cea mai afectată ţară europeană a anunţat relaxarea măsurilor anti-Covid

  • După aproape două luni de carantină strictă, Italia revine la muncă
  • Premierul a anunţat că din 4 mai va reîncepe producţia de bunuri şi se vor redeschide şantierele.
  • În Serbia s-au redeschis saloanele de înfrumuseţare, iar în Dubai, mall-urile şi restaurnatele mici.
  • În SUA, fabrica Tesla vrea să recheme o parte dintre angajaţi la muncă de săptămâna aceasta.
4512 afișări

Cea mai afectată ţară europeană de pandemia de coronavirus revine la muncă. Italia a anunţat că va începe de săptămâna viitoare relaxarea măsurilor de carantină, dar cu respectarea în continuare a măsurilor de distanţare socială. 

Giuseppe Conte, premierul Italiei: „Din 4 mai,  întregul sector de producţie se va redeschide, la fel şi cel de construcţie şi întregile sectoare care asigură materia primă pentru funcţionarea acestor sectoare.”

Decizia vine după ce ieri, Italia a anunţat cel mai mic bilanţ al deceselor din ultima lună şi jumătate - doar 260 de morţi. Relaxarea măsurilor de carantină se va întinde pe parcursul mai multor săptămâni. Dacă rata noilor îmbolnăviri rămâne scăzută, mai mulţi italieni vor putea reveni la muncă.

„Din 18 mai plănuim să redeschidem muzeele, spaţiile expoziţionale, librăriile şi antrenamentele echipelor sportive” spune Giuseppe Conte.

Şcolile, în schimb, nu se vor redeschide până în septembrie, iar barurile, restaurantele şi saloanele de cosmetică vor mai aştepta până la 1 iunie.

Între timp, Cehia trece deja la a treia fază a revenirii la normal. Fabrica Skoda a reluat porducţia. Se redeschid şi magazinele cu o sprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, dar şi sălile de fitness. Paşi în afara carantinei se fac şi peste graniţa cu ţara noastră, în Serbia, unde saloanele de cosmetică şi coafor pot primi din nou clienţi.

„Suntem foarte fericiţi pentru că revenim la muncă. Şi clienţii noştri sunt foarte fericiţi şi, bineînţeles, vom respecta toate măsurile de precauţie, pentru că sănătatea este mai importantă decât frumuseţea” spune Svetlana Kovacevici, proprietar salon.

Şi mai fericiţi sunt locuitorii din Dubai. Pe lângă saloanele de înfrumuseţare, aici s-au redeschis partial mall-urile şi resturantele mai mici. În Statele Unite, constructorul Tesla a anunţat că intenţionează ca din această săptămână să îşi recheme o parte din angajaţi la muncă, la fabrica din California, închisă de pe 23 martie. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici