Italia scurtează la cinci zile carantina pentru cetăţenii UE

  • Corriere della Sera: Guvernul Italiei scurtează la cinci zile carantina pentru cetăţenii din ţările UE
  • După cele cinci zile de carantină, este necesar rezultat negativ la test Covid-19
  • Facilităţile sunt criticate de asociaţiile turistice din Italia
1136 afișări
Imaginea articolului Italia scurtează la cinci zile carantina pentru cetăţenii UE

Guvernul Italiei a decis scurtarea la cinci zile a perioadei de carantină pentru persoanele care vin pe teritoriul italian din alte ţări membre ale Uniunii Europene, informează cotidianul Corriere della Sera.

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, va semna marţi o nouă ordonanţă, care instituie noi reguli pentru limitarea riscurilor infectării cu noul coronavirus.

Ordonanţa prevede că, "în cazul sosirilor sau revenirilor din ţări membre ale Uniunii Europene, este necesar rezultat negativ la test la plecare, carantină timp de cinci zile şi un nou test la finalul celor cinci zile". Pentru cetăţenii ţărilor din afara Uniunii Europene, condiţiile de călătorie rămân neschimbate.

Decizia a fost luată pe fondul polemicilor referitoare la posibilitatea deplasărilor cetăţenilor italieni în vacanţe în străinătate.

Facilităţile privind călătoriile în străinătate sunt criticate însă de asociaţiile hotelurilor din Italia. "Nu putem pleca din localitatea de reşedinţă, dar putem merge în Insulele Canare: este absurd; în timp ce 85% dintre hotelurile din Italia sunt nevoite să rămână închise, pentru călătoriile în străinătate este suficient un test la plecare şi la întoarcere. Atunci când am văzut zonele roşii pentru Paşte, mă gândeam că măcar pentru străinătate să fie carantină, în schimb este suficient un test. Iar alte ţări vor profita de acest lucru", afirmă Bernabò Bocca, preşedintele asociaţiei turistice Federalberghi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici