Italienii îşi vor putea vizita rudele apropiate şi alţi membri ai „familiei extinse”, de luni

  • Guvernul Italiei a luat decizia de a permite, după 4 mai, vizitele la membri ai familiei extinse
  • Totodată, vor fi permise alte deplasări
526 afișări
Imaginea articolului Italienii îşi vor putea vizita rudele apropiate şi alţi membri ai „familiei extinse”, de luni

Italienii îşi vor putea vizita rudele apropiate şi alţi membri ai „familiei extinse”, de luni

Guvernul Italiei a luat decizia de a permite, după 4 mai, vizitele la membri ai familiei extinse şi alte deplasări, informează publicaţia La Stampa.

„Persoanele apropiate sunt cele cu care se întreţin relaţii afective stabile, deci sunt incluşi membrii cuplurilor", a explicat ministrul italian al Infrastructurii şi Transporturilor, Paola De Micheli.

„Însă aceste întâlniri necesită responsabilitate individuală. Sunt excluse mesele în grup cu întreaga familie, dar individual ne putem revedea", a precizat ministrul.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a anunţat că în perioada 4-17 mai intră în vigoare o nouă etapă antiepidemică, fiind permise vizitele la persoane apropiate din familia extinsă, în regiunea de domiciliu, prin respectarea distanţei individuale şi cu mască de protecţie. De asemenea, vor fi redeschise parcurile. La înmormântări se acceptă prezenţa a cel mult 15 persoane. Deplasările inter-regionale sunt interzise, la fel şi adunările în grupuri mari în spaţii publice ori private. Activităţile fizice individuale sunt permise şi mai departe de locuinţă, prin respectarea distanţei de doi metri în deplasare şi un metru pe loc. Antrenamentele echipelor sportive vor putea fi reluate în anumite condiţii.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici