Italienii votează pentru alegerile regionale

Italienii au început să voteze duminică dimineaţă pentru alegerea preşedinţilor în 13 dintre cele 20 de regiuni ale ţării, într-un scrutin care va influenţa echilibrul din cadrul coaliţiei de dreapta a premierului Silvio Berlusconi.

13 afișări
Imaginea articolului Italienii votează pentru alegerile regionale

Italienii votează pentru alegerile regionale (Imagine: Liviu Chirica/Arhiva Mediafax Foto)

Aproape 41 de milioane de alegători sunt aşteptaţi să voteze pentru preşedinţii celor 13 regiuni, în alegeri regionale care reprezintă ultimul test major înaintea alegerilor legislative din 2013.

Liga Nordului, partidul populist al lui Umberto Bossi, va încerca să depăşească partidul Poporul Libertăţii (PDL) al lui Berlusconi în regiunile din nordul ţării, în special în Lombardia şi Veneţia. În cazul în care va obţine victoria, Liga Nordului a anunţat deja că intenţionează să solicite încă un post de ministru şi primăria din Milano, revendicări care riscă să provoace nemulţumire în PDL.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici