Iubita lui Roman Protasevich a fost arestată. Universitatea Europeană de Ştiinţe Umane condamnă reţinerea tinerei: „Condiţii nefondate”

  • Iubita lui Roman Protasevich a fost reţinută şi ea la Minsk.
  • Purtătorul de cuvânt de la Universitatea European Humanities din Vilnus a cerut eliberarea de urgenţă a Sofiei Sapega.
  • Sofia Sapega, în vârstă de 23 de ani, este cetăţean rus.
1823 afișări
Imaginea articolului Iubita lui Roman Protasevich a fost arestată. Universitatea Europeană de Ştiinţe Umane condamnă reţinerea tinerei: „Condiţii nefondate”

Iubita jurnalistului Roman Protasevich a fost arestată

Iubita jurnalistului Roman Protasevich a fost arestată împreună cu el când avionul în care se aflau a aterizat forţat în Minsk, a declarat luni Universitatea Europeană de Ştiinţe Umane (EHU) unde tânara este studentă, informează Barron's.

Într-o declaraţie, EHU a cerut eliberarea imediată a Sofiei Sapega, spunând că a fost reţinută duminică în Minsk în „condiţii nefondate şi inventate”, în timp ce zbura înapoi pentru a-şi susţine dizertaţia. Tânăra în vârstă de 23 de ani este studentă la drept.

Sofia Sapega este cetăţean rus, se spune în declaraţie.

Vytaute Smaizyte, purtătorul de cuvânt al ministrului lituanian de externe Vytautas Landsbergis, a confirmat agenţiei AFP că iubita lui Protasevich a fost reţinută de către autorităţile belaruse. 

CITEŞTE AICI: Cine este Roman Protaşevici, contestatarul din Belarus al preşedintelui Lukaşenko, arestat după deturnarea avionului Ryanair

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici