Iulia Timoşenko promite că va obţine revizuirea deciziei CIJ privind platoul continental

Premierul ucrainean, Iulia Timoşenko, a promis că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale de duminică, va obţine revizuirea deciziei Curţii Internaţionale de Justiţie privind împărţirea zonelor economice în Marea Neagră între Ucraina şi România, relatează marţi agenţia UNIAN, citată de RIA Novosti.

22 afișări
Imaginea articolului Iulia Timoşenko promite că va obţine revizuirea deciziei CIJ privind platoul continental

Iulia Timoşenko promite că va obţine revizuirea deciziei CIJ privind platoul continental (Imagine: Mediafax Foto)

"Platoul continental din Marea Neagră înseamnă independenţa noastră economică şi politică, este puterea şi competitivitatea statului nostru. Astfel, mă voi ocupa de refacerea dreptăţii (...) faţă de Ucraina", a declarat Timoşenko la Ternopol, în vestul Ucrainei.

Potrivit lui Timoşenko, valorificarea platoului continental al Mării Negre va permite Ucrainei să se aprovizioneze cu petrol şi gaze pentru sute de ani.

În februarie 2009, Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga (CIJ) a delimitat platoul continental şi zonele economice ale Ucrainei şi României în Marea Neagră, într-o decizie care a fost considerată o victorie a României.

În cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de duminică, Iulia Timoşenko se va confrunta cu liderul Partidului Regiunilor, Viktor Ianukovici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici