Efectele scandalului Bannon, comentate de analistul politic Iulian Chifu. „Nu există lovitură definitivă”

  • Analistul de politică externă Iulian Chifu spune că Donald Trump nu va fi afectat semnificativ de scandalul arestării fostului său consilier
  • Iulian Chifu: Este o lovitură de imagine, chiar dacă Bannon nu mai era de multă vreme consilierul lui Trump
  • Iulian Chifu: Nu este o lovitură definitivă, Trump era perdant în sondaje dar are adepţi în continuare
1400 afișări

Iulian Chifu, analist de politică externă, spune că arestarea fostului consilier de campanie Steve Bannon va afecta imaginea lui Donald Trump, dar nu mai mult decât celelalte scandaluri care l-au avut pion central pe candidatul republican la Casa Albă. Efectele reale, le vom vedea peste câteva săptămâni, când vor fi gata primele sondaje.  

„Fireşte că este o lovitură de imagine. E adevărat că Bannon nu mai era de multă vreme consilierul lui Trump, a părăsit  în 2017 echipa lui Trump, dar rămâne un personaj important pentru conservatorism în Europa. E o lovitură, fiind în plină campanie electorală a lui Donald Trump. Dar să nu uităm că acest mesaj vine după un mesaj cel puţin la fel de penibil, când comisiile reunite care anchetau ingerinţele Rusiei au dat un raport final în care se marchează foarte clar ingerinţa Federaţiei Ruse în campania electorală. Acest raport a apărut în urmă cu patru, cinci zile, cam neobservat. Acea lovitură, ca şi cea pe care am înregistrat-o astăzi, probabil că va avea afecte şi se vor putea cuantifica în circa două săptămâni, din punct de vedere electoral. Donald Trump era perdant pe toate sondajele de opinie până la începutul Convenţiei Democrate. Situaţia nu e schimbată. Nu există lovitură definitivă, Trump are adepţi în continuare. Nu cred în lovituri definitive, cu excepţia arestării lui Donald Trump. Nu există formulă definitivă, cu atât mai mult cu cât toată lumea se aşteaptă ca Trump să facă un miracol, să se întâmple ceva şi să poată recupera şi să ia un al doilea mandat”, comentează Iulian Chifu situaţia. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici