Iurie Leancă: Acordul de asociere Republica Moldova - UE nu este incompatibil cu rămânerea în CSI

Acordul de asociere pe care Chişinăul intenţionează să îl semneze cu Uniunea Europeană nu intră în contradicţie cu dispoziţiile privind comerţul liber în Comunitatea Statelor Independente, este de părere premierul moldovean, Iurie Leancă, citat de RIA Novosti.

735 afișări
Imaginea articolului Iurie Leancă: Acordul de asociere Republica Moldova - UE nu este incompatibil cu rămânerea în CSI

Iurie Leancă (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În opinia noastră, nu există nicio contradicţie. Prima rundă de consultări a avut loc deja. Noi consultări vor avea loc peste două săptămâni la Chişinău. Sperăm că temerile părţii ruse se vor disipa", a adăugat Iurie Leancă la Minsk, unde a participat la o reuniune a Comunităţii Statelor Independente.

Uniunea Europeană a invitat Republica Moldova să semneze pe 27 iunie Acordul de asociere, care prevede crearea unei zone de liber-schimb. Acordul a fost parafat în noiembrie 2013, la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici