Izolarea din cauza COVID-19 nu se simte ca o pedeapsă pentru pacienţii unei case de bătrâni din Spania. FOTO

  • O casă de bătrâni din Spania îngrijeşte vârstnicii infectaţi cu SARS-CoV-2
  • Personalul medical îi ţine activi cu jocuri interactive şi le alină singurătatea
  • 53% din cei 55.000 de rezidenţi care dispun de facilităţi au dezvoltat anticorpi
550 afișări
Imaginea articolului Izolarea din cauza COVID-19 nu se simte ca o pedeapsă pentru pacienţii unei case de bătrâni din Spania. FOTO

Bătrânii sunt cei mai vulnerabili când vine vorba de infectarea cu Sars-CoV-2. Dacă sunt şi izolaţi în singurătate, situaţia devine şi mai grea pentru ei.

O casă de îngrijiri din Madrid le face bătrânilor infectaţi cu noul coronavirus recuperarea mai uşoară şi le îmblânzeşte singurătatea. Personalul medical care îi îngrijeşte pe bătrâni le-a creat o serie de facilităţi care să îi ţină activi. De exemplu joculeţe interactive care implică şi mişcare fizică, şedinţe cu pshihologi şi apeluri video cu cei dragi lor.

Casa de îngrijire Vitalia Canillejas din Madrid  a fost recent deschisă, iar aici sunt trataţi pacienţii cu Covid-19 care nu au unde să se izoleze.

Aici, Zoraida Cuevas, în vârstă de 83 de ani, se recuperează după infectarea cu virusul. Boala a ţinut-o departe de soţul ei, în vârstă de 92 de ani, pentru cea mai lungă perioadă din cele peste şase decenii de căsătorie.

„Oh Doamne! Crize de anxietate, psihiatru, psiholog, plângând şi întrebându-mă de ce? De ce dragă Doamne trebuia să se întâmple asta în lume? Este ca şi cum ai merge la război fără arme, nu ştim unde se va termina acest lucru, când a început sau cum, dar vreau să păstrez speranţa şi să cred că va veni ceva bun pentru a ne ajuta”, crede Zoraida Cuevas.

„Nu mă tem de moarte sau de ceva, vreau doar să mă mişc un pic mai bine până la sosirea zilei pentru mine, să merg”, spune şi Pedro Marcelo, un alt pacient.

„Ei vin aici după ce au petrecut între 10 şi 15 zile în spital, izolaţi total. Sunt oameni care nu pot să meargă, nu se pot hrăni singuri, sunt total dezorientaţi. Deci, când vin aici, nu spun că în două zile sunt gata să alerge la un maraton, dar vedem o evoluţie favorabilă”, susţine Erika Del Corral, terapeut.

Experţii spun că una dintre cele mai grave greşeli a fost izolarea vârstnicilor la începutul pandemiei.  Acest lucru a dus la pierderea mobilităţii, insomnie, depresie şi alte afecţiuni care le-au fost şi fatale unora dintre ei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici