Jaf de milioane de euro în sud-estul Franţei

O veritabilă operaţiune de comando în care au fost implicate zece persoane, explozibili şi cinci vehicule a fost lansată luni împotriva unei furgonete transportând fonduri în sud-estul Franţei, fiind furată o sumă de câteva milioane de euro.

48 afișări
Imaginea articolului Jaf de milioane de euro în sud-estul Franţei

Jaf de milioane de euro în sud-estul Franţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atacul asupra convoiului companiei Sazias, care se deplasa la Banca Franţei în oraşul Toulon, s-a desfăşurat de dimineaţă în apropiere de Aubagne şi nu s-a soldat cu victime.

Potrivit unui oficial al companiei, Eric Pernet, convoiul transporta opt milioane de euro, dar agresorii nu au reuşit să detoneze decât două seifuri din cele patru, putând fura maxim patru milioane de euro.

Procurorul din Marsilia, Jacques Dallest, a vorbit de un "comando de zece persoane", "foarte bine organizat".

"Au deschis vehiculul folosind explozibil, aceasta presupune mijloace puternice", a declarat acesta, adăugând că suspecţii "au fugit la bordul mai multor vehicule cărora probabil le vor da foc".

Potrivit lui Mickael Maurid, un angajat al unei companii vecine care a asistat la incident, hoţii au lansat o rachetă asupra uşii din spate a furgonului după care au folosit explozibil. Aceştia s-au dat drept poliţişti la bordul unui vehicul cu girofar.

În opinia lui Eric Pernet, agresorii au venit cu cinci vehicule, printre care un camion şi un jeep care au fost arse la faţa locului. Furgonul a fost echipat cu tehnologie de ultimă generaţie.

La sosirea poliţiei a izbucnit un schimb de focuri, utilizându-se arme de tip Kalaşnikov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici