Jafuri şi maşini incendiate în timpul unor proteste în Londra. Poliţia încearcă să preia controlul situaţiei - VIDEO

Poliţia britanică încerca duminică dimineaţă să preia controlul asupra situaţiei la Tottenham, un cartier multietnic de la periferia nordică a Londrei, care a fost sâmbătă teatrul unor proteste violente, soldate cu rănirea a opt poliţişti.

1143 afișări
Imaginea articolului Jafuri şi maşini incendiate în timpul unor proteste în Londra. Poliţia încearcă să preia controlul situaţiei - VIDEO

Jafuri şi maşini incendiate în timpul unor proteste în Londra. Poliţia încearcă să preia controlul situaţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Protestele au fost marcate de jafuri şi de incendierea unui autobuz, a două maşini de poliţie şi a unor camionete.

Această explozie de violenţă, sâmbătă după-amiază, a izbucnit după un marş de protest faţă de uciderea unui bărbat, joi, de poliţişti înarmaţi.

Violenţele sunt cele mai grave înregistrate în ultimii ani la periferia capitalei britanice, deşi aceasta s-a confruntat în centrul său, în ultimele luni, cu manifestaţii la apelul studenţilor şi al sindicatelor.

Controlul asupra străzii principale din Tottenham a fost preluat cu dificultate, în cursul serii, de forţele de poliţie, care au fost ţinta proiectilelor şi cocteilurilor Molotov aruncate de sute de persoane.

Geamurile mai multor magazine au fost sparte, iar acestea au devenit victimele jafurilor.

Situaţia a degenerat la finalul unui marş paşnic desfăşurat sâmbătă în semn de omagiu după moartea unui bărbat de 29 de ani şi tată a patru copii.

Duminică dimineaţă, poliţia a anunţat că situaţia începe să revină la calm pe strada principală, dar că mai sunt grupuri care opun rezistenţă în alte zone din Tottenham.

Nu au avut loc arestări, poliţia precizând că prioritatea sa este restaurarea ordinii publice.

Opt poliţişti au fost răniţi şi spitalizaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici