Jair Bolsonaro şi-a dat masca jos în faţa jurnaliştilor după ce a anunţat că are coronavirus. Reacţia presei. VIDEO

  • Liderul Braziliei, Jair Bolsonaro, s-a filmat în timp ce ia hidroxiclorochină în ziua în care a anunţat că are coronavirus.
  • Preşedintele brazilian afirmă că pentru el funcţionează acest medicament şi-i îndeamnă şi pe alţii să-l folosească.
  • Mai mult, Bolsonaro şi-a dat masca jos la finalul conferinţei de presă, unde anunţase că este pozitiv.
2545 afișări
În ziua în care a anunţat că are coronavirus, Jair Bolsonaro a postat online un clip în care ia o pastilă despre care spune că este hidroxiclorochină.
 
Şi Donald Trump a anunţat public că foloseşte acest medicament drept prevenţie.
 
„Iau cea de-a treia doză de hidroxiclorochină. Mă simt foarte bine. Duminică m-am simţit aşa şi aşa. Luni, însă, m-am simţit rău. Azi, marţi, sunt mult mai bine decât sâmbătă, deci clar funcţionează”, a mărturisit liderul brazilianul. 
 
”Ştim că există alte medicamente care te ajută să combaţi coronavirusului. Mai ştim că niciunul dintre ele nu a fost aprobat ştiinţific şi declarat eficient, dar uite că acesta funcţionează pe încă o persoană. Eu cred în hidroxiclorochină, tu? Ok, suntem împreună în treaba asta”, a spus Bolsonaro în timp ce îşi lua medicamentul. 

Bolsonaro şi-a dat masca jos în faţa jurnaliştilor

Un alt episod controversat a avut loc în timpul conferinţei de presă în care a mărturisit că are coronavirus. Liderul brazilian şi-a scos masca în faţa reporterilor pentru „a le arăta faţa” şi că este ”bine”.
 
Presa a fost luaţi prin surprindere de gest, iar o jurnalistă chiar a plecat de la conferinţă. Asociaţia Presei din Brazilia intenţioneză să-l denunţe pe Bolsonaro, pe care îl acuză că a pus în pericol viaţa jurnaliştilor, relatează El Comercio.
 
Bolsonaro este cunoscut pentru opinia lui radicală despre coronavirus, afirmând de nenumărate ori că virusul nu există, ori că este doar o gripă nevinovată.
 
Conform specialiştilor OMS, hidroxiclorochina şi lopinavirul / ritonavirul ar fi ineficiente în tratarea coronavirusului. Testele au arătat că efectul acestor medicamente asupra bolnavilor nu este unul semnificativ.
 
Situaţia din Brazilia nu este tocmai bună, având în vedere că a fost raportat un total de peste 1.6 milioane de cazuri şi 66.093 de morţi din cauza COVID-19, relatează Associated Press.
 
Totuşi, Brazilia este condusă de un lider care nu poartă mască, dă mâna cu toţi cei care vin la întâlniri sau la conferinţe de presă şi face paradă din administrarea unui medicament.
 
Autor: Carmen Zanfir

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici