Japonia ar fi putut evita dezastrul din 11 martie? Tepco avertizase că exista riscul unui tsunami la Fukushima

Compania Tokyo Electric Power (Tepco) avertizase verbal autorităţile nipone în legătură cu riscul unui tsunami de peste zece metri la centrala Fukushima cu mai puţin de o săptămână înaintea dezastrului din 11 martie.

953 afișări
Imaginea articolului Japonia ar fi putut evita dezastrul din 11 martie? Tepco avertizase că exista riscul unui tsunami la Fukushima

Tepco avertizase că exista riscul unui tsunami la Fukushima cu doar câteva zile înaintea dezastrului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform unui oficial al Agenţiei nipone pentru Siguranţa Nucleară şi Industrială, Tepco prezentase pe 7 martie o evaluare care arăta că exista probabilitatea unui tsunami care să depăşească nivelul luat în calcul la construirea centralei (şase metri).

Ca reacţie, Agenţia a îndemnat compania Tepco să ia măsuri pentru evitarea riscurilor, dar, după doar patru zile, pe 11 martie, centrala Fukushima Daiichi a fost inundată de un tsunami de 14 metri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici