Japonia: Coreea de Nord nu este interesată de discuţii semnificative pentru soluţionarea crizei

Taro Kono, ministrul de Externe al Japoniei, a declarat că regimul nord-coreean nu este "nici pe de parte pregătit" să-şi abandoneze programele de înarmare nucleare şi balistică, şi nici nu este interesat de un dialog semnificativ, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

267 afișări
Imaginea articolului Japonia: Coreea de Nord nu este interesată de discuţii semnificative pentru soluţionarea crizei

Japonia: Coreea de Nord nu este interesată de discuţii semnificative pentru soluţionarea crizei

Şeful diplomaţiei nipone a făcut observaţia că cel mai recent test balistic nord-coreean, efectuat în luna noiembrie, a avut loc la 75 de zile după testele precedente.

"Unele perspective optimiste au considerat cele 75 de zile de tăcere drept un semnal pozitiv. Cu toate acestea, racheta lansată în noiembrie a arătat clar faptul că (regimul din) Coreea de Nord a continuat să dezvolte neîntrerupt programele sale nucleare şi balistice chiar şi atunci când păreau să fie inactive", a declarat ministrul japonez cu ocazia unei sesiuni a Consiliului de Securitate ONU.

Coreea de Nord a efectuat o serie de teste balistice în cursul anului 2017, lansând inclusiv câteva rachete cu rază de acţiune intercontinentală. Luna trecută, regimul de la Phenian a anunţat că a testat cu succes un nou tip de rachetă intercontinentală, care ar fi capabilă să atingă orice ţintă aflată oriunde pe teritoriul Statelor Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici