Japonia la un an de la tsunami: Copiii mulţumesc lumii pentru ajutor în zeci de limbi, printre care şi limba română - VIDEO

Un videoclip în care sute de copii japonezi mulţumesc lumii pentru ajutorul primit după cutremurul şi tsunami-ul din martie 2011 conţine şi un mesaj scris în limba română.

1599 afișări
Imaginea articolului Japonia la un an de la tsunami: Copiii mulţumesc lumii pentru ajutor în zeci de limbi, printre care şi limba română - VIDEO

Japonia la un an de la tsunami: Copiii mulţumesc lumii pentru ajutor în zeci de limbi, printre care şi limba română

Cinci sute de copii dintr-o regiune devastată de tsunami-ul din Japonia au realizat un videoclip în care au mulţumit lumii pentru ajutorul pe care l-au primit după tragedie.

Un cor de copii din regiunea Ishinomaki a interpretat cântecul "Arigato" / "Mulţumesc". În videoclip, copiii ţin în mâini pancarte pe care este scris cuvântul "mulţumesc" în numeroase limbi ale lumii, printre care şi limba română.

Pancarta cu mesajul "Mulţumesc" are chiar şi diactritice şi este ţinută de o elevă care zâmbeşte.

Cel mai puternic seism înregistrat în Japonia, cu magnitudinea 9, care a avut loc pe 11 martie 2011, a provocat accidentul nuclear de la centrala Fukushima şi moartea sau dispariţia a peste 19.000 de oameni.

Un tsunami gigantic a devastat coasta pacifică de nord-est, spulberând digurile şi distrugând oraşe şi sate. Un val de 14 metri înălţime a întrerupt alimentarea electrică şi circuitele de răcire ale centralei Fukushima Daiichi (220 de kilometri nord de Tokyo), provocând o topire parţială a combustibilului în trei dintre cele şase reactoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici