Japonia mobilizează forţele navale în zona cutremurului

Japonia şi-a trimis navele aparţinând forţelor navale de autoapărare (FAD) către zona Miyagi, afectată vineri de un cutremur foarte puternic, cu magnitudinea de 8,9, produs în largul coastelor de nord-est ale Japoniei, a anunţat agenţia de presă Kyodo.

126 afișări
Imaginea articolului Japonia mobilizează forţele navale în zona cutremurului

Japonia mobilizează forţele navale în zona cutremurului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernatorul prefecturii Miyagi a cerut Guvernului central trimiterea forţelor armate terestre, potrivit aceleiaşi surse.

Ministerul Apărării a ordonat ca opt avioane de vânătoare să decoleze pentru a evalua amploarea pagubelor, a precizat presa.

Cutremurul cu magnitudinea de 8,9, potrivit institutului american de geofizică USGS, s-a produs la 24,4 kilometri adâncime, la ora 14.46 (07.46 ora României) şi la aproximativ 100 de kilometri în largul prefecturii Miyagi.

Au fost semnalaţi numeroşi răniţi, incendii şi clădiri prăbuşite.

Valuri înalte de câţiva metri au atins deja zone de coastă din Japonia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici