Japonia ridică nivelul de alertă pentru un vulcan situat pe insula Hokkaido

Agenţia Naţională de Meteorologie din Japonia a ridicat marţi nivelul de alertă pentru un vulcan situat pe insula Hokkaido, din nordul ţării, apreciind că vulcanul Tokachi prezintă un risc redus de erupţie.

224 afișări
Imaginea articolului Japonia ridică nivelul de alertă pentru un vulcan situat pe insula Hokkaido

Japonia ridică nivelul de alertă pentru un vulcan situat pe insula Hokkaido (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Muntele Tokachi se află începând de marţi de la ora locală 14.00 (07.00, ora României) la nivelul de alertă doi, ceea ce înseamnă păstrarea unei distanţe de cel puţin un kilometru faţă de crater.

Muntele Tockachi se află, alături de Muntele Fuji, printre cei 47 de vulcani aflaţi sub supraveghere, dintre cei 110 activi înregistraţi în Japonia.

Starea de alertă pentru activitatea vulcanică este cuprinsă în Japonia între 1 şi 5, iar ultimul nivel necesită evacuarea populaţiei din zonele aflate în apropierea vulcanului.

"Credem că probabilitatea unei erupţii a vulcanului de pe Muntele Tokachi este în creştere", a precizat, într-un comunicat, Agenţia Naţională pentru Meteorologie. "Este pentru prima oară când nivelul de alertă este ridicat la doi pentru acest vulcan", a adăugat agenţia niponă.

De asemenea, Agenţia Naţională de Meteorologie a ridicat vinerea trecută la doi nivelul de alertă pentru vulcanul Azuma, situat între prefecturile Fukushima şi Yamagata, pe insula Honshu.

La sfârşitul lunii septembrie, Muntele Ontake, cu o înălţime de peste 3.000 de metri, a erupt brusc, iar 60 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost surprinse în zonă erupţia vulcanică. Vulcanul se află în continuare la nivelul trei de alertă. Catastrofa a fost una dintre cele mai mari înregistrate în Japonia după sfârşitul războiului.

Luna trecută, un alt vulcan celebru, Muntele Aso, a erupt, iar restricţii de acces sunt, de asemenea, impuse în zonă. Situat în prefectura Kumamoto, pe insula Kyushu, din sud, vulcanul a început să arunce cenuşă până la înălţimea de peste 1.000 de metri, perturbând traficul aerian regional.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici