Japonia: Testul nuclear nord-coreean a fost de aproximativ opt ori mai puternic decât bomba folosită în bombardamentul atomic de la Hiroshima

Puterea dispozitivului nuclear detonat duminică de Coreea de Nord a fost mai mare decât se estimase iniţial, fiind de aproximativ opt ori mai puternic decât bomba folosită în bombardamentul atomic de la Hiroshima, a declarat Ministerul Apărării din Japonia, informează postul France 24.

2223 afișări
Imaginea articolului Japonia: Testul nuclear nord-coreean a fost de aproximativ opt ori mai puternic decât bomba folosită în bombardamentul atomic de la Hiroshima

Japonia: Testul nuclear nord-coreean, de aproximativ opt ori mai puternic decât bomba folosită în bombardamentul atomic de la Hiroshima

Autorităţile japoneze au estimat iniţial puterea bombei la aproximativ 70 de kilotone, însă ministrul nipon al Apărării, Itsunori Onodera, a declarat marţi că noi date indică faptul că dispozitivul nuclear detonat de Coreea de Nord a avut o putere de 120 de kilotone.

"Am putut stabili că testul nuclear a indicat o capabilitate destul de ridicată", a declarat oficialul nipon.

La 120 de kilotone, explozia produsă în urma detonării dispozitivului nord-coreean a fost de aproximativ opt ori mai puternică decât cea cauzată de bomba atomică de15 kilotone folosită de forţele americane pentru bombardarea oraşului japonez Hiroshima în anul 1945.

Coreea de Nord a anunţat, duminică, faptul că a testat cu succes o bombă cu hidrogen, iar aceasta poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de către regimul de la Phenian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici