Japonia va adopta sancţiuni adiţionale împotriva Coreei de Nord

Japonia va impune sancţiune adiţionale împotriva Coreei de Nord, ca urmare a repetatelor teste balistice şi nucleare efectuate de regimul de la Phenian, a anunţat, vineri, Yoshihide Suga, secretarul general al Guvernului nipon, relatează site-ul agenţiei Reuters.

330 afișări
Imaginea articolului Japonia va adopta sancţiuni adiţionale împotriva Coreei de Nord

Japonia va adopta sancţiuni adiţionale împotriva Coreei de Nord

În cadrul unei conferinţe de presă, Yoshihide Suga a afirmat că Guvernul de la Tokyo va îngheţa activele a încă 19 companii din Coreea de Nord.

În ultimul an, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat trei runde de sancţiuni menite să reducă bugetul programelor militare din Coreea de Nord. De asemenea, măsurile punitive impuse regimului de la Phenian de către comunitatea internaţională au rolul de a izola regimul lui Kim Jong-un şi de a determina Coreea de Nord să accepte negocieri în vederea denuclearizării Peninsulei Coreea. Sancţiunile au inclus interdicţii pe exportul de cărbune, fier, plumb, textile şi fructe de mare, restricţii în domeniul comerţului şi sancţionarea unor companii şi oficiali nord-coreeni. În plus, Consiliul a interzis Coreei de Nord să angajeze imigranţi şi a plafonat exportul de petrol, în special cu statul chinez.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici