Japonia va relua utilizarea avioanelor de vânătoare F-35, după incidentul aviatic din luna aprilie

Ministerul Apărării din Japonia a anunţat joi că va relua utilizarea aeronavelor de vânătoare F-35, pentru prima dată de la incidentul aviatic din luna aprilie, cauzat de o eroare de pilotaj, relatează Reuters.

1057 afișări
Imaginea articolului Japonia va relua utilizarea avioanelor de vânătoare F-35, după incidentul aviatic din luna aprilie

Japonia va relua utilizarea aeronavelor F-35, după incidentul aviatic din luna aprilie

Aeronava prăbuşită în luna aprilie avea mai puţin de un an şi era prima avion de vânătoare F-35 asamblat în Japonia.

Potrivit datelor analizate de Forţele aeriene nipone, în cursul unei misiuni de antrenament, pilotul avionului F-35 a primit ordin să coboare la o altă altitudine pentru a evita o aeronavă americană. Pilotul a răspuns calm la acestă cerere, însă a plonjat aproape cu viteza maximă în ocean, în apropierea bazei aeriene Misawa de pe insula Honshu.

Avionul F-35 a coborât de la o altitudine de aproximativ 9.000 de metri cu o viteză peste 1.000 de km/h. Cu doar 15 secunde înainte de a dispărea de pe radare, pilotul a comunicat pentru ultima oară cu turnul de control, dar în niciun moment Hosomi nu a indicat că aparatul de zbor ar avea probleme.

Japonia are în plan să achiziţioneze în total un număr de 147 de aeronave multirol F-35, preţul per aparat urcând pentru anumite variante la 140 de milioane de dolari, potrivit agenţiei Bloomberg.

Forţele americane au în dotare peste 320 de avioane F-35, însă Pentagonul şi firma producătoare, Lockheed Martin, continuă să depună eforturi pentru a soluţiona cele peste 900 de deficienţe identificate în cazul aparatului.

Taguri:
japonia,
f 35,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici