Javad Zarif cere Uniunii Europene să depună mai mult efort pentru menţinerea acordului nuclear

Uniunea Europeană trebuie să depună mai mult efort pentru a salva acordul nuclear cu Iranul în urma deciziei unilaterale ale Statelor Unite de a se retrage, a declarat duminică ministrul iranian de Externe Javad Zarif, relatează site-ul postului France 24.

169 afișări
Imaginea articolului Javad Zarif cere Uniunii Europene să depună mai mult efort pentru menţinerea acordului nuclear

Javad Zarif cere Uniunii Europene să depună mai mult efort pentru menţinerea acordului nuclear

Mohammad Javad Zarif a declarat că mecanismul financiar Instex, lansat în luna ianuarie de Franţa, Marea Britanie şi Germania, pentru a permite evitarea sancţiunilor impuse de SUA, nu este suficient.

"Mulţi, în special de pe acest continent, vorbesc în mod elocvent despre multilateranism. Instex nu se încadrează în angajamentul luat de statele europene privind menţinerea acordului nuclear", a declarat Zarif.

Statele UE, împreună cu Rusia şi China, încearcă să menţină acordul nuclear semnat în 2015, după ce preşedintele american Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite şi reimpunerea sancţiunilor asupra Teheranului.

Sâmbătă, vicepreşedintele american Mike Pence a reiterat faptul că ţările membre ale Uniunii Europene ar trebui să se retragă din acordul nuclear.

Uniunea Europeană a declarat în mai multe rânduri că va încerca să menţină în continuare acordul nuclear din 2015, după ce Statele Unite s-au retras în mai 2018.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici