”Je suis Charlie Hebdo” revine odată cu demararea procesului împotriva complicilor la atacul terorist din 2015

  • Începe procesul împotriva complicilor la atacul terorist din 2015, din clădirea Charlie Hebdo
  • Mesajele ”Je suis Charlie” şi caricaturile cu profetul Mahomed revin în atenţia publicului, pentru a susţine cauza celor de la Charlie Hebdo
  • Editorul Laurent ”Riss” Sourisseau: Nu ne vom da bătuţi. Nu vom renunţa niciodată.
509 afișări
Imaginea articolului ”Je suis Charlie Hebdo” revine odată cu demararea procesului împotriva complicilor la atacul terorist din 2015

”Je suis Charlie” revine odată cu demararea procesului împotriva complicilor la atacul terorist din 2015

Se împlinesc cinci ani de la masacrul care a avut loc în clădirea redacţiei Charlie Hebdo şi mesajele ”Je suis Charlie” şi caricaturile cu profetul Mahomed reintră în atenţia oamenilor acum, când începe şi procesul împotriva complicilor la atacul din 2015.

Caricaturile cu pricina, lansate iniţial într-un ziar danez şi apoi publicate un an mai târziu şi în Charlie Hebdo, au scandalizat islamiştii de pretutindeni. Într-una dintre ele Mahomed poartă un turban în formă de bombă şi în alta profetul arată spre militanţii islamişti spunând ”E greu să fii iubit de idioţi”.

Fraţii Kouachi împreună cu un alt bărbat, răspunzători pentru masacrul din 2015, de la Charlie Hebdo, au fost împuşcaţi mortal de către poliţia franceză, la scurt timp de la atac. Restul complicilor vor fi audiaţi în cadrul procesului care începe miercuri.

Decizia de a republica toate caricaturile este vazută fie ca un gest de apărare al liberei exprimări, fie ca un statement al controverselor cu care Charlie Hebdo s-a confruntat de-a lungul timpului, din cauza atacurilor satirice la adresa religiei.

În 2006, după publicarea caricaturilor, jihadiştii au anunţat online că autorii vor plăti pentru blasfemiile lor. Consiliul francez al musulmanilor a răspuns pe Twitter atunci că ”libertatea de a caricaturiza şi de a fi în dezacord cu religia islamică nu justifică ameninţările violente”. În 2007, judecătoria franceză a negat acuzaţiile islamiştilor, conform cărora publicaţia a instigat la ură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici