Jean Castex a vizitat locul atacului din Paris, în semn de solidaritate faţă de victime

  • Premierul Jean Castex a vizitat locul atacului din Paris, exprimând solidaritate cu victimele
  • Castex: "Vreau să exprim solidaritate cu rudele victimelor şi colegii acestor jurnalişti"
  • Premierul Franţei a precizat că persoanele rănite nu prezintă risc vital
737 afișări
Imaginea articolului Jean Castex a vizitat locul atacului din Paris, în semn de solidaritate faţă de victime

Jean Castex a vizitat locul atacului din Paris, exprimând solidaritate cu victimele

Premierul Franţei, Jean Castex, s-a deplasat, vineri după-amiază, la locul atacului comis în urmă cu câteva ore, în centrul Parisului, exprimând solidaritate faţă de victimele şi apropiaţii acestora, informează postul BFMTV şi cotidianul Le Figaro.

"Vreau să exprim solidaritate faţă de rudele victimelor şi colegii acestor jurnalişti", a afirmat Jean Castex, referindu-se la persoanele rănite în atac, jurnalişti ai companiei media Premières Lignes.

Întrebat despre starea celor două persoane spitalizate în urma atacului, Jean Castex a precizat că acestea nu prezintă risc vital.

Atacul a avut loc în apropierea fostului sediu al publicaţiei satirice Charlie Hebdo. "Este vorba de un loc simbolic, exact în timp ce se derulează un proces", a notat Jean Castex, subliniind că Guvernul de la Paris susţine libertatea presei. Redacţia Charlie Hebdo a fost vizată de un atac islamist în ianuarie 2015.

"Reiterez intenţia absolută de a lupta prin orice mijloace împotriva terorismului", a insistat Jean Castex, alături de ministrul de Interne, Gérald Darmanin.

Autorităţile franceze au reţinut doi suspecţi în urma atacului comis vineri în centrul oraşului Paris, iar investigaţia este coordonată de Parchetul naţional antiterorist.

Cei doi sunt suspectaţi că au înjunghiat mai multe persoane în zona Richard Lenoir din Paris. Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei, patru persoane au fost rănite în atac, două fiind spitalizate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici