Jean-Claude Juncker: Brexit afectează statutul Marii Britanii la nivel internaţional

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat joi că Brexit afectează statutul Marii Britanii la nivel internaţional, dar şi-a manifestat încrederea că Londra va ajunge la un acord cu Bruxelles-ul înainte de martie 2019, relatează site-ul cotidianului The Independent.

901 afișări
Imaginea articolului Jean-Claude Juncker: Brexit afectează statutul Marii Britanii la nivel internaţional

Jean-Claude Juncker: Brexit afectează statutul Marii Britanii la nivel internaţional

"Negocierile sunt în desfăşurare şi este clar că, odată cu ieşirea din Uniunea Europeană, Marea Britanie nu va mai avea acelaşi statut, atât în Europa, cât şi la nivel internaţional", a spus Juncker.

Preşedintele Comisiei Europene este de părere că nu va exista un aşa-zis "Brexit dur" şi că ambele părţi vor ajunge la un acord.

"Ipoteza mea de lucru este că va exista un acord. Nu vreau să-mi imaginez o situaţie în care Marea Britanie va ieşi din UE fără un acord, că îşi va lua la revedere fără o înţelegere pentru viitor. Nu mă gândesc la un Brexit dur", a precizat Juncker.

Întrebat de ce nu a vorbit mai mult despre Brexit în discursul anual privind situaţia din Uniunea Europeană, Jean-Claude Juncker a spus că este o chestiune care aparţine trecutului.

"Cred că acest subiect ar trebui să fie de interes pentru britanici în primul rând şi mai puţin pentru europeni. Nu vreau să le ţin predici oamenilor şi să-i educ în legătură cu Brexit, am avut multe oportunităţi pentru a face asta. Brexit nu reprezintă viitorul, a devenit deja trecutul", a spus Juncker.

Preşedintele Comisiei Europene a respins sugestiile potrivit cărora Blocul comunitar vrea să pedepsească Marea Britanie pentru că a încurajat alte state să iasă din UE.

"Nu ştiu altă ţară care să fie tentată să părăsească UE. Nu vreau să pedepsesc, să sancţionez sau să fac cetăţenii britanici să sufere. Îmi plac prea mult şi sunt în Europa de foarte mult timp, iar asta a fost în beneficiul tuturor. Nu am sentimente negative faţă de Marea Britanie", a mai spus Juncker.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici