Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene: Brexit este un eşec şi o tragedie/ Marea Britanie va plăti aproape 50 de miliarde de lire când va pleca din UE

Brexit este un eşec şi o tragedie, voi fi la fel de trist ca atunci când a avut loc referendumul din Marea Britanie, pentru mine este o dramă, a declarat Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, citat de The Guardian.

7559 afișări
Imaginea articolului Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene: Brexit este un eşec şi o tragedie/ Marea Britanie va plăti aproape 50 de miliarde de lire când va pleca din UE

Preşedintele Comisiei Europene a promis că Bruxellesul va aborda negocierea ieşirii Marii Britanii din UE într-un mod ”prietenos” şi corect, dar a avertizat că instituţiile europene nu au fost ”naive” cu privire la procedură.

Acesta a confirmat că Marii Britanie îi vor fi prezentate obligaţiile financiare restante, care nu reprezintă o pedeapsă pentru ieşirea din Blocul comunitar, ci achitarea obligaţiilor aferente apartenenţei la Uniunea Europeană timp de 43 de ani.

”Această notă de plată va reflecta fostele angajamente ale Guvernului şi Parlamentului britanic. Nu vor exista sancţiuni, nici pedepse, nimic de genul acesta”, a adăugat Juncker.

”Nu am o poziţie ostilă atunci când vine vorba de Marea Britanie. Vom negocia într-un mod prietenos, corect, nu suntem naivi”, a mai spus acesta.

Marea Britanie va plăti aproape 50 de miliarde de lire când va pleca din Uniunea Europeană, a avertizat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în contextul în care prim-ministra Marii Britanii, Theresa May, se pregăteşte să declanşeze oficial Brexitul, scrie Bloomberg.

Deşi nu există o dorinţă de a pedepsi Marea Britanie pentru ieşirea din blocul comunitar, Uniunea Europeană trebuie să descurajeze alte ţări să facă acelaşi lucru, a declarat liderul Comisiei Europene într-un interviu pentru BBC, vineri.

Întrebat dacă suma pe care Marea Britanie o va plăti va fi în jur de 50 de miliarde de lire (58 de miliarde de euro), Junker a susţinut că suma se apropie de estimare.

May intenţionează să înceapă procesul de negociere pentru a ieşi din Marea Britanie pe 29 martie, declanşând articolul 50. Suma pe care Marea Britanie va trebui să o plătească va fi primul subiect de discuţie, miniştrii britanci sugerând că ei nu cred că Marea Britanie ar trebui să plătească o sumă atât de mare.

Cele 27 de ţări din Uniunea Europeană se pregătesc să celebreze, sâmbătă, a 60-a aniversare a Tratatului de la Roma, documentul fondator al blocului european, fără participarea Marii Britanii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici